Chec vegetarian cu urzici, păpădie, cașcaval și coriandru


Își spun, trebuie neapărat să încerci rețeta asta. Trebuie și trebuie. 
Checul ăsta fără ouă, este super fraged și delicios! 

Am mers la o plimbare și am venit acasă cu o plăsuță de urzici. Le-am cules cu mâinile. Nici nu-ți dai seama cât de tare m-au pișcat. Îmi venea să plâng, dar am înțeles și vreau să cred că pișcăturile de urzici fac bine oaselor. 
Dacă ai ști cum mă zvâcâie și acum când scriu, după circa 5 ore. Mai mult ca sigur că o să mă țină până mâine, dar nu-i bai. Nu este nici prima nici ultima dată când fac asta intenționat. 

Mă dor degetele grozav,mi-e greu să scriu dar parcă mă bucur că știu că-mi face bine oaselor. 
Știu...? 
Nu știu nimic, vreau să cred ce zic alții. Și dacă crezi în ceva, se îndeplinește. 

Am crezut că o să reușesc să public fotografiile pe care le-am făcut. Dar n-am crezut destul pentru că am eliminat o cartelă întreagă cu fotografii. 
"Catastrophic failure." Mi-a zis aparatul în timp ce le transfera pe calculator. 
Am apăsat pe tasta greșită. 
Bum. 
Dispărute pentru veșnicie. 
Te rog să mă ierți. 
Numai astea mi-au mai rămas. 



Specificații tehnice
Grad de dificultate: mediu - redus
Timp de preparare: 5 + 25 de minute
Porții: 1 tavă mică de cozonac sau orice altfel de tavă ai cu diametrul de circa 15 cm

Ingrediente
  • 1 cană de apă carbogazoasă - circa 200 ml
  • 2 linguri de unt de arahide sărat sau 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui - 50 ml circa. Untul meu de arahide avea bucăți mărișoare de arahide prin el. Absolut delicios! Era și puțin dulce, dar nu-i nimic. 
  • 1 mână de urzici, circa 30-40 de grame. Am pus circa 40 de frunze
  • 10 flori de păpădie
  • 3 linguri de cașcaval ras dar merge orice altfel de brânză ai în casă – parmezan, Grana Padano, etc. Eu am pus Cheddar (o brânză englezească similară cu cașcavalul). 
  • 1 linguriță de praf de copt 
  • 6-7 linguri pline de făină de grâu albă (sau cât cuprinde)


Mod de preparare
  • Prepară forma pe care o ai. Unge-o cu ulei și tapeteaz-o cu făină. 
  • Spală urzicile și taie-le mărunt. Îți recomand să folosește mănuși groase de bucătărie căci te urzică grozav. Dar poate ești masochist ca mine. 
  • Spală florile de păpădie. Poți să le tai sau rupi cu mâna. Eu am uitat de ele și s-au ofilit un pic. În plus, le-am pus la final deasupra. 
  • Dă cașcavalul pe răzătoarea mare. 
  • Pune lingurița de praf de copt în apa carbogazoasă într-un bol, adaugă untul de arahide. Amestecă foarte bine fie cu telul fie cu mixerul. 
  • Adaugă urzicile mărunțite, florile de păpădie, pune cașcavalul ras, toarnă făina în ploaie, amestecă foarte bine – circa 5 minute cu telul. Trebuie să iasă un aluat destul de gros, plin de bule. Când înclini tava trebuie să curgă dar nu repede. 
  • Pune în tavă. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute, treapta a doua (mijloc), focul mediu, 180-200 ° Celsius. 
  • Verifică cu o scobitoare: dacă se prinde aluat mai trebuie ținut puțin cirac 5 minute sau după caz. Vezi că de obicei la mijloc se coace mai greu – dacă tava e rotundă (ca a mea).  Dacă e gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă să se odihnească 10 minute cu ușa deschisă.
Mențiuni
  • Nu tăia fierbinte ca mine. Se încruzește. N-am avut răbdare pur și simplu. Prea bun, prea ca la țară!
  • Recunosc că nu a crescut extraordinar, dar înălțimea era uniformă. Incredibil de fraged, și, repet, nici nu zici că-i de post.  
  • Optim aperitiv la orice petreceri, picnicuri, etc. pentru că poate fi făcute cu 1 zi înainte. Grozave de pus la pachetul pentru servici, școală, plimbare.
***
Mai multe rețete de aperitive găsești în noua mea carte de bucate intitulată 41 de Rețete de Chiftele, Omlete și alte Aperitive din Făinoase, Carne și Legume pe care o găsești pe Amazon, CreateSpace și alte magazine de cărți.

***

Îți plac cărțile GRATIS? 
Ai nevoie de cărți de rețete culinare?
Îți plac concursurile cu premii diferite? 
Te invit să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro. Asta dacă nu ai făcut-o deja. 

Ai toate cărțile mele de rețete? 
Unele se găsesc deja pe Amazon, CreateSpace, etc., altele ajung în curând. Fii pe fază.
  • 41 de Rețete Dulci și Sărate de Post 
  • 41 de Rețete de Chiftele, Omlete și alte Aperitive
  • 41 de Rețete Fără Gluten pentru Vegani, Vegetarieni și toți ceilalți 
  • 41 de Rețete de Clătite, Checuri, Prăjituri și Dulciuri Varie 
  • 41 de Rețete Practice și Simple de Supe și Borșuri 
  • 41 de Rețete Dulci și Sărate de Sărbători: Tradiționale și Originale 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul I – Dulci 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul II – Sărate 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul III – Prepară Porcul de Ignat
  • Rețete de Sănătate și Frumusețe 
Nu uita să vizitezi toate blog-urile mele de rețete ce am lansat numai pentru tine: 
  1. https://reteteindraznete.blogspot.com
  2. https://retetedecristinag.blogspot.com
  3. http://retetestravechi.blogspot.com
  4. https://aperitivesimple.blogspot.com
  5. https://retetetrupsisuflet.blogspot.com
  6. https://retetesub30deminute.blogspot.com
  7. https://bucatevegane.blogspot.com
  8. https://comfortfood4you.blogspot.com

Niciun comentariu

Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganță deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.

Cel mai bun rizoto pe care l-am mâncat vreodată!

Orez cu păstăi, lobodă, ardei, mărar: Rețetă vegană, fără gluten

Iubitor de mâncare, Nu știu tu, dar eu ador orezul gătit în stil italian. Risotto adică. Și, de când am lucrat cu niște chefi italieni ...