Clătite pufoase cu ciocolată și sprinkles pentru copii - Rețetă vegetariană

Această idee de clătite este special pentru copii că numai ei se pot distra cu chestiile astea așa frumos colorate.
O minune de aspect, nu?
Ce sunt sprinkles-urile astea? 
Păi zahăr color, fulgi de ciocolată, și alte chestii frumos colorate care se pun pe torturi, biscuiți, prăjituri.
Retete de clatite pufoase cu ciocolata de Cristina G.

Se vor împrăștia nițel, dar... aici stă distracția copiilor. Bine, dacă pui un strat de cremă de ciocolată, nu se vor mai împrăștia.
Recomand fulgii de ciocolată albă.

Retete de clatite pufoase cu ciocolata de Cristina G.

Tocmai ce am publicat a șasea, și ultima, carte de bucate din seria 41 de Rețete Simple. 
În această carte - 41 de Rețete de Clătite, Checuri, Prăjituri și Alte Dulciuri - găsești o colecție impresionantă de clătite, pancakes, checuri pufoase, dulci și sărate.
Nu o pierde. Poate o dăruiești cuiva.


Specificații tehnice
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 5-6 clătite subțiri cu diametrul de 23 cm (adică uriașe).

Ingrediente pentru clătite
  • 200 ml lapte rece sau 100 g de iaurt + 100 g de apă carbogazoasă
  • 1 ou
  • 6-7 linguri de făină de grâu – sau după nevoi
  • 1 plic de mix pentru ciocolată caldă - al meu era negru, al tău poate să fie și alb, dar nu se va vedea culoarea. Păcat. Mai bine folosește ciocolată cu cacao
  • câteva linguri ulei de floarea soarelui pentru coacere
Umpluturi la alegere
  • 50 g de sprinkles la alegere + fulgi de ciocolată albă (sau orice ciocolată ai)
  • ciocolată albă
  • fructe proaspete

Mod de preparare clătite: ca la rețeta clasică 
  • Pune laptele și oul într-un bol. Bate cu un tel. Adaugă  4 linguri de făină de grâu pentru început și bate bine. Adaugă mixul de ciocolată, bate bine. Aluatul trebuie să curgă repede când apleci bolul. Practic este un aluat mai gros decât apa. Adaugă fulgii de porumb, amestecă și fă clătitele imediat. 
  • Dacă crezi că este bine – la detrimentul tău – pregătește o tigaie care să nu lipească. Se știe că este fundamental. Focul mediu. Pune o linguriță de ulei la încălzit înclinând tigaia în așa fel încât uleiul să ajungă pe toată suprafața tigăii. Ori poate ai o pensulă specială. Ai grijă că pensulele normale se ard imediat. Nu folosi. 
  • Cu un polonic ia aluat şi toarnă în mijlocul tigăii un strat de ce grosime preferi. Al meu era de 2 mm circa, tigaia având diametru de 23 cm. 1 polonic ajunge. Ai grijă că dacă tigaia e mică, 1 polonic este prea mult. Pune jumătate. 
  • Apleacă, înclină tigaia ca mai sus, ca să se întindă aluatul pe tot fundul tigăii. Dar nu este fundamental. Nu e că trebuie să fie perfect rotundă. Dar arată mai bine. 
  • Lasă circa 2 minute sau mai puțin să se coacă, depinde de focul tău. Nu lăsa focul foarte slab că nu are rost- durează prea mult, dar nici foarte tare căci se ard imediat.
  • Întoarce pe partea ailaltă săltând-o ori ajutându-te de o paletă de plastic, lemn, sau silicon. Ai grijă să nu se lipească de tavan. 
  • Dacă prima clătită a ieșit cum le vrei, continuă să le faci pe celelalte. Dacă cumva clătita este prea subțire mai adaugă 1 lingură de făină. Dacă-i prea groasă, adaugă 1 lingură de apă carbogazoasă. Sau după nevoi, evident. 
  • Cum ai scos clătita di tigaie, pune 2 linguri de fulgi de ciocolată albă și 1 lingură de sprinkles la alegere. Ori chiar 2 linguri de stafide acoperite în ciocolată, rulează, și continuă să faci clătite. O poți servi imediat, dar e de preferat să o lași 3 minute ca să se înmoaie ciocolata. 
  • Evident, le poți umple cu ciocolată, nutella, dulceață, etc. și servi alături de înghețată după gust. Pentru idei și alte sugestii, caută cartea de bucate: 41 de Rețete de Clătite, Checuri și Dulciuri Varie.  
***
Multe rețete original și îndrăznețe de clătite pufoase găsești în noua mea carte de bucate intitulată 41 de Rețete de Clătite, Checuri și alte Dulciuri Pufoase. Cartea este comercializată de Amazon și alte magazine de cărți.
***



Vrei să primești cărți de rețete GRATIS - dar nu numai? 
Te invit să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro. Asta dacă nu ai făcut-o deja. 


Ai toate cărțile mele de rețete? 
Unele se găsesc deja pe Amazon, CreateSpace, etc., altele ajung în curând. Fii pe fază.
  • 41 de Rețete Dulci și Sărate de Post 
  • 41 de Rețete de Chiftele, Omlete și alte Aperitive
  • 41 de Rețete Fără Gluten pentru Vegani, Vegetarieni și toți ceilalți 
  • 41 de Rețete de Clătite, Checuri, Prăjituri și Dulciuri Varie 
  • 41 de Rețete Practice și Simple de Supe și Borșuri 
  • 41 de Rețete Dulci și Sărate de Sărbători: Tradiționale și Originale 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul I – Dulci 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul II – Sărate 
  • Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul III – Prepară Porcul de Ignat
  • Rețete de Sănătate și Frumusețe 
Nu uita să vizitezi toate blog-urile mele de rețete ce am lansat numai pentru tine: 
  1. https://reteteindraznete.blogspot.com
  2. https://retetedecristinag.blogspot.com
  3. http://retetestravechi.blogspot.com
  4. https://aperitivesimple.blogspot.com
  5. https://retetetrupsisuflet.blogspot.com
  6. https://retetesub30deminute.blogspot.com
  7. https://bucatevegane.blogspot.com
  8. https://comfortfood4you.blogspot.com
Retete de clatite pufoase cu ciocolata de Cristina G.

Niciun comentariu

Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganță deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.

Cel mai bun rizoto pe care l-am mâncat vreodată!

Orez cu păstăi, lobodă, ardei, mărar: Rețetă vegană, fără gluten

Iubitor de mâncare, Nu știu tu, dar eu ador orezul gătit în stil italian. Risotto adică. Și, de când am lucrat cu niște chefi italieni ...