Ador ciupercile, așa cum ador cartofii, ceapa verde etc.
Sunt o mâncăcioasă, repet aproape în fiecare postare.
Însă, dacă m-ai vedea, ai fi invidioasă pe talia mea de viespe.
Dar să nu fii, căci muncesc de mă spetesc. Știu că și tu muncești, stai pe pace, dar sunt sigură că nu tai la circular 3 tone de lemne pline de cuie.
Nu efortul mă face să slăbesc, ci frica! Mor de spaimă că mă-nțep într-un cui ceva.
Dar nici efortul nu-i puțin... de-ai ști...
Sunt o mâncăcioasă, repet aproape în fiecare postare.
Însă, dacă m-ai vedea, ai fi invidioasă pe talia mea de viespe.
Dar să nu fii, căci muncesc de mă spetesc. Știu că și tu muncești, stai pe pace, dar sunt sigură că nu tai la circular 3 tone de lemne pline de cuie.
Nu efortul mă face să slăbesc, ci frica! Mor de spaimă că mă-nțep într-un cui ceva.
Dar nici efortul nu-i puțin... de-ai ști...
Specificații tehnice
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2
Ingrediente
- 300 g de ghebe - congelate, proaspete, de la borcan etc.
- 1 mână de urzici - tinere sau bătrâne, chiar nu contează
- 2 ouă de care ai, de preferință proaspete (asta-i o glumă, evident că folosești ouă proaspete)
- 10 foi de usturoi verde - pune praf dacă n-ai sau 1 cățel de usturoi pisat
- 3 linguri ulei de măsline sau de care ai
- sare după gust
- vreo 4 rămurele de pătrunjel proaspăt. Cel uscat nu-i la fel de aromat
- Opțional: câteva foi de ceapă verde, dar sunt bune și fără
Mod de preparare
- Pregătește o tigaie (cu diametrul 20-23 cm sau de care ai).
- Spală și scurge ciupercile. Dacă vrei, mărunțește-le cu cuțitul sau dă-le prin mașina de tocat carne. Mie îmi plac întregi - dacă nu-s uriașe, evident. Închipuie-ți!
- Spală și taie mărunt ori foile de usturoi.
- Fă la fel cu urzicile și pătrunjelul (pe acesta îl lași deoparte - îl vei pune numai la final).
- Pune tigaia pe foc mediu, adaugă 3 linguri de ulei, lasă-l să se încălzească, 1 minut circa.
- Pune usturoiul mărunțit și urzicile (eventual ceapa). Amestecă, lasă 1 minut. Cât să se înmoaie puțin. Ai grijă să nu se ardă usturoiul, căci va deveni amar.
- Pune ghebele, adaugă circa 1/2 linguriță de sare, amestecă foarte bine. Acoperă cu un capac și lasă să se prăjească cam 5-6 minute la foc mediu-mic. Amestecă din când în când.
- Bate ouăle spumă și toarnă-le în tigaie, amestecă energic până se coace bine - cam 2 minute la foc lent.
- Oprește focul, adaugă pătrunjelul mărunțit și servește cu poftă, de preferință cu mămăliguță. Dar sunt bune și cu pâine sau... goale.
Niciun comentariu
Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganță deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.