Nu eram deloc amatoare de borşuri.
Însă, nu știu dacă ai observat, cu cât îmbătrânim, cu atât ne schimbăm gusturile.
Mama detestă cartofii - am scris în 14 nuanțe de roșu - dar iubește rețeta asta, care-i de post (pentru vegani/vegetarieni).
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii: 4-6
- 10-12 frunze de ștevie
- 1 mână de urzici (40 g circa)
- 4 cartofi
- 1 ceapă galbenă (sau de care ai/vrei. Bună și verde)
- 1 morcov
- 2 crengi leuștean
- pătrunjel după gust
- sare după gust
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță boia de ardei iute (1 ardei iute)
- 1 cană de borș (rețeta aici)
- 200 ml suc de roșii/2 linguri bulion
- Opțional: 2 linguri zarzavat (fiert sau crud: ardei gras, ceapă, morcov) + 50 g tăiței
- 4 – 5 căni de apă
- Taie ceapa, pune-o la călit în ulei într-o oală (unde ai pus uleiul) vreme de 2 min (foc slab)
- Spală și curăță morcovul, trage-l la răzătoare/sau taie-l cubulețe
- Curăță, spală cartofii: taie-i cuburi
- Spală ștevia, urzicile taie-le destul de mărunt
- Toarnă apa, adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, taiaţi cubuleţe, morcovul, amestecă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
- Adaugă apoi și ștevia+urzicile+ (eventual tăiețeii), amestecă. Lasă să fiarbă alte 7-10 min
- Pune sarea, borșul, sucul de roșii - mai lasă 2-3 min, apoi leușteanul, pătrunjelul, verifică de gust şi e gata.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc.
Niciun comentariu
Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganță deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.