Borș cu urzici, ștevie, cartofi - Rețetă vegană (de post)

Nu eram deloc amatoare de borşuri. 
Însă, nu știu dacă ai observat, cu cât îmbătrânim, cu atât ne schimbăm gusturile. 

Mama detestă cartofii - am scris în 14 nuanțe de roșu - dar iubește rețeta asta, care-i de post (pentru vegani/vegetarieni).


Borș cu urzici, ștevie, cartofi - Rețetă vegană (de post) de Cristina G.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii: 4-6


Ingrediente
Borș cu urzici, ștevie, cartofi - Rețetă vegană (de post) de Cristina G.
  • 10-12 frunze de ștevie
  • 1 mână de urzici (40 g circa)
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă galbenă (sau de care ai/vrei. Bună și verde)
  • 1 morcov
  • 2 crengi leuștean
  • pătrunjel după gust
  • sare după gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță boia de ardei iute (1 ardei iute)
  • 1 cană de borș (rețeta aici)
  • 200 ml suc de roșii/2 linguri bulion
  • Opțional: 2 linguri zarzavat (fiert sau crud: ardei gras, ceapă, morcov) + 50 g tăiței
  • 4 – 5 căni de apă
Mod de preparare
  • Taie ceapa, pune-o la călit în ulei într-o oală (unde ai pus uleiul) vreme de 2 min (foc slab)
  • Spală și curăță morcovul, trage-l la răzătoare/sau taie-l cubulețe
  • Curăță, spală cartofii: taie-i cuburi
  • Spală ștevia, urzicile taie-le destul de mărunt
  • Toarnă apa, adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, taiaţi cubuleţe, morcovul, amestecă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
  • Adaugă apoi și ștevia+urzicile+ (eventual tăiețeii), amestecă. Lasă să fiarbă alte 7-10 min
  • Pune sarea, borșul, sucul de roșii - mai lasă 2-3 min, apoi leușteanul, pătrunjelul, verifică de gust şi e gata.
Borș cu urzici, ștevie, cartofi - Rețetă vegană (de post) de Cristina G.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc

Niciun comentariu

Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganță deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.

Cel mai bun rizoto pe care l-am mâncat vreodată!

Orez cu păstăi, lobodă, ardei, mărar: Rețetă vegană, fără gluten

Iubitor de mâncare, Nu știu tu, dar eu ador orezul gătit în stil italian. Risotto adică. Și, de când am lucrat cu niște chefi italieni ...